Birimimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Ailelerin Perspektifinden Down Sendromlu Bireylerin Eğitimleri” konulu seminer düzenledi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ile Trabzon Down Sendromu Derneği üyelerinin katılımıyla “Ailelerin Perspektifinden Down Sendromlu Bireylerin Eğitimleri” konulu seminer programı düzenlenmiştir. Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla ÇİMER, Engelli Öğrenci Birimi koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKTAŞ ve üniversitemiz Özel Eğitim Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Raziye ERDEM başta olmak üzere pek çok akademisyen, öğrenci ve özel gereksinimli çocuğa sahip aileler katılım göstermiştir. Trabzon Down Sendromu Dernek Başkanı Ensar Öztürk ile Başkan Yardımcıları Hakan Bahçekapılı ve Nur Bahçekapılı, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri, down sendromlu çocuklarının eğitim süreçlerinde karşılaştıkları olumlu ve olumsuz durumları, öğretmenlerden ve kurumlardan beklentilerini aktarmışlardır. Ayrıca program sonunda katılımcıların sorularını yanıtlamışlardır. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKTAŞ’ın programın kapanış konuşmasını yapmasının ardından,  katılımcı dernek üyelerine şükran takdimi yapılmış ve toplu fotoğraf çekimi ile program sonlanmıştır.