3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında birimimizin işbirliğiyle sanal afiş sergisi düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliği ile 04.12.2023 tarihinde, Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde, Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehtap KOT danışmanlığında üniversitemiz Sınıf Öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencileri “Değil Kimse Farklı, Eğitim Herkesin Hakkı; Ayrıştırma, Kaynaştır” temalı bir sergi sunumu gerçekleştirmişlerdir.

Özel gereksinimli bireyler ile ilgili farkındalık sağlanması amacıyla gerçekleştirilen sergide, farklı yetersizlik türlerine yönelik olarak 33 adet afiş hazırlanmıştır. Ayrıca her bir afişte ilgili yetersizlik türüne ilişkin açıklamaların bulunduğu karekod sistemi yerleştirilmiştir. Bu sayede sergiye katılan katılımcılar karekod üzerinden inceledikleri afişte yer alan yetersizlik türü hakkında bilgi almışlardır. Teknolojiyi kullanarak daha fazla bireye ulaşabilmek adına gerçekleştirilen sergi sanal ortama taşınmıştır.

Sanal sergi linki: