Öğrenci Danışmanlarımız ile Toplantı Gerçekleştirdik

Trabzon Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü olarak 05.03.2024 tarihinde saat 13.00’da Fatih Eğitim Fakültesi dekanlık toplantı salonunda, koordinatörlükten sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla ÇİMER ve koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKTAŞ’ın önderliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya engelli öğrenci danışmanlarından; Dr. Öğr. Üyesi Raziye ERDEM, Öğr. Gör. Bihter AKYOL DAYI, Dr. Öğr. Üyesi Aygün ÖZSALİH,  Öğr. Gör. Mustafa AYDIN, Öğr. Gör. Gönül ERDEM AKAN, Öğr. Gör. Fatih ARSLAN, Öğr. Gör. Sayinur ŞAKI ve Dr. Öğr. Üyesi Canan CENGİZ katıldı. Toplantı gündemine bakıldığında, YÖK’ün Engelsiz Öğrenci Başvuru Nişanı hakkında görüşülmesi, özel gereksinimli öğrencilere yönelik kampüs ve fakülteler bazında mekanda erişebilirlik, sosyo-kültürel faaliyetlere erişebilirlik ve eğitimde erişebilirlikle ilgili ihtiyaçların belirlenerek tespit edilmesi ve raporlaştırılması hususunda hocalarla görüşmeler yapıldı. Süreç içerisinde hocaların beklentileri alınarak özellikle fakülte bazlı olarak yüksekokullarında özel gereksinimli öğrencilere yönelik farkındalık oluşturulması ve derslerde öğretim faaliyetlerinde alınabilecek önlemlerle ilgili bilgilendirici bir eğitimin verilmesi hususunda talepleri geldi. Bu konu ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Toplantı sonunda, Trabzon Üniversitesinin mekanda, kampüste, sosyo-kültürel faaliyetlerde ve eğitimde erişebilirliğiyle alakalı faaliyetlerinin danışmanlar tarafından tespitinin yapılmasına karar verildi. Ek olarak koordinatörlük tarafından her bir fakülte ve yüksekokulda bilgilendirme faaliyetlerine yönelik çalışma takviminin planlanmasına ve ilgili tarihlerde bu farkındalık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine karar verildi.