"Gelişim Yetersizliği Olan Çocuk ve Gençlere Güvenlik Becerilerinin Öğretimi" Adlı Çalıştay düzenledik

Ulusal Eylem Planı (2023-205) Hedef 1 çerçevesinde planlanan 1.1.8. No’lu ( Üniversitelerde afet ve insani bakımdan acil durumlarda alınması gereken engellilik kapsayıcı tedbirlere ilişkin olarak üniversitelere farkındalık çalışmaları yapılacaktır.) faaliyete ilişkin olarak Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü öncülüğünde ve Özel Eğitim Kulübünün de katkılarıyla “Gelişim Yetersizliği Olan Çocuk ve Gençlere Güvenlik Becerilerinin Öğretimi” konulu çalıştay düzenlenmiştir. 8 Mart 2024 tarihinde, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünden Prof. Dr. Elif TEKİN İFTAR ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seray OLÇAY hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaya, birim koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKTAŞ ve Özel Eğitim bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Raziye ERDEM başta olmak üzere, Özel Eğitim bölümü öğretim üyeleri, yüksek lisans ve lisans öğrencileri olmak üzere 110 kişi katılım göstermiştir. Teorik eğitimin ardından Uygulama kısmının da dahil olduğu çalıştay, 09.00-17.30 saatleri arasında gerçekleşmiştir. Program sonunda değerli hocalarımız Prof. Dr. Elif TEKİN İFTAR ve Doç. Dr. Seray OLÇAY’a teşekkür takdimi, katılımcılara ise katılım belgeleri takdim edilmiş ve hatıra fotoğrafıyla çalıştay sonlandırılmıştır.