"Erişilebilirlik Atölyeleri: Web Erişilebilirlik Standartları Eğitimleri” İsimli Atölyeye Katılım Sağladık

Engelli Öğrenci Birimi olarak, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web erişilebilirliği standartları konusunda düzenlediği "Erişilebilirlik Atölyeleri: Web Erişilebilirlik Standartları Eğitimleriisimli online atölyeye katılım sağladık.

Dijital alanda sunulan tüm içerikler, engelli ve yaşlı kullanıcılar dahil tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir ve anlaşılabilir olmalıdır. Bu nedenle, en önemli bilgi kaynaklarından olan web siteleri ve mobil uygulamaların erişilebilirlik standartlarına uygunluğu sağlanmalıdır. Bu kapsamda, erişilebilirlik standartlarının bilinirliğinin artırılması, bilgi ve iletişim teknolojilerinin bu standartlara uygun şekilde ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Erişilebilirlik Atölyeleri: Web Erişilebilirlik Standartları Eğitimleri" adı altında atölyeler düzenlenmektedir. Üniversitelerin bilgi teknolojileri konusunda görev yapan personel ve yöneticileri için web içeriği erişilebilirliğine yönelik 12 Haziran ve 14 Haziran 2024 tarihlerinde saat 09.00-17.00 arasında yapılan Erişilebilirlik Atölyeleri: Web Erişilebilirlik Standartları Eğitimi’ne koordinatörlük olarak katılım sağladık. Eğitim akışı aşağıda verilmiştir:

12 Haziran Oturumları

Oturum-1: 09:00-10:45 -- Tanıtım ve Giriş

Oturum-2: 11:00-12:30 -- Sayfa Yapısı

Oturum-3: 13:45-15:15 -- Sayfa düzeyinde İçerik / Resimler

Oturum-4: 15:30-17:00 – Menüler ve Özel Araçlar

14 Haziran Oturumları

Oturum-5: 09:00-10:45 -- Tablolar

Oturum-6: 11:00-12:30 -- Web Formları I

Oturum-7: 13:45-15:15 -- Web Formları II

Oturum-8: 15:30-17:00 -- Multimedya ve Zengin Uygulamalar

Web erişebilirliği açısından koordinatörlük olarak yapabileceklerimizin ileride düzenlenecek toplantımızın ana gündem maddelerinden biri olması hususunda karar kılınmıştır.