Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Ziyaret Gerçekleştirdik

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKTAŞ, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Umut ASLAN ve Hasan EROL bir araya gelerek önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılan toplantıda, özel gereksinimli öğrencilerin eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve desteklenmesi için kapsamlı görüşmeler yapıldı. Toplantıda ele alınan konular arasında, yeni kayıt yaptıran özel gereksinimli öğrencilerin Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğüne yönlendirilmesi, kayıt esnasında oluşabilecek problemlerin giderilmesi ve Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden öğrencilerin yetersizlik türlerini ve gereksinimlerini bildirebilecekleri bir ara yüz oluşturulması yer aldı. Ayrıca, özel gereksinimli öğrencilerin derslerine girecek olan öğretim elemanlarının da öğrencilerin durumu hakkında bilgilendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Birim olarak, üniversitemizde özel gereksinimli öğrencilerin eğitim süreçlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi, özel gereksinimli öğrencilerin akademik ve sosyal hayata tam olarak entegrasyonunu sağlamak için gerçekleştirdiğimiz toplantı, işbirliği dilekleri ile sonlandırıldı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat