Koordinatörlük Olarak Düşündüğümüz Projeleri Paylaştık

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu AKTAŞ, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kürşat ERÜMİT ve Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi Öğretim Görevlisi Hasan Yiğit CEBECİ bir araya gelerek, özel gereksinimli öğrencilerimize yönelik yeni projeler üzerinde görüştüler.

Toplantıda, web erişebilirliği, yapay zeka destekli danışman ve 360 derece kampüs turu gibi projeler ele alınmıştır. Bu projelerle, özel gereksinimli öğrencilerimizin kampüs hayatına daha etkin katılımı sağlanması ve onlara daha erişilebilir bir öğrenme ortamı sunulması hedeflenmiştir. Web erişebilirliği projesi kapsamında, üniversitemiz web sayfalarının özel gereksinimli öğrencilerimizin kullanımına uygun hale getirilmesi planlanmıştır. Ayrıca, yapay zeka destekli danışman projesi ile özel gereksinimli öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş destek sağlayacağı konusunda uzlaşılmıştır. Bir diğer proje olan 360 derece kampüs turu ise, özel gereksinimli öğrencilerin kampüsü önceden sanal olarak gezebilmelerini ve oryantasyon süreçlerini kolaylaştırması hedeflenmektedir. Bu sayede, kampüse daha hızlı uyum sağlamaları ve eğitim-öğretim süreçlerine daha etkin katılmaları beklenmektedir.

Toplantıda, bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli adımlar ve iş birliği olanakları da görüşülmüştür. Birimimiz, eğitim ve kampüs yaşamına özel gereksinimli öğrencilerimizin daha erişilebilir olması ve  kapsayıcı bir ortam sunmak için çalışmalarına devam etmektedir.